| Mobile | RSS

Kenon Historia

Keno on yksi vanhimpia onnipelejä ja sitä on pelattu eri muodoissa jo tuhansia vuosia. Keno on alunperin lähtöisin Kiinasta, jossa kenon historia on hyvin värikäs, kuten muukin tämän ajan kulttuuri. Ensimmäiset maininnat länsimaissa Kenosta ovat kuitenkin peräisin 1900-luvun alusta ja siitä on alkanut kenon suuri suosio täälläkin.

Kenolla maksettiin armeijan palkat ja julkiset työt

Alun perin Valkoisten kyyhkyjen pelinä tunnettu keno kehitettiin Kiinassa sotajoukkojen varustelua varten. Kansan kyllästyttyä rahoittamaan armeijoita, alkoivat sotaherrat kerätä kansalaisilta rahaa uhkapelillä, joka nykyään tunnetaan kenona. Kenon historia rahoittajana kattaa niin sotajoukkoja, palatseja kuin itse Kiinan muurinkin, jonka kustannuksista osa katettiin pelien tuotoilla.

Länsimaitten valloitus

Länsimaat tutustuivat peliin vasta huomattavasti paljon myöhemmin. 1900-luvun alussa peli alkoi ilmaantua Yhdysvaltain länsirannikolle, josta peli nopeasti levisi myös Euroopaan. Nevadassa oli näihin aikoihin vielä laki, joka kielsi lottopelit, mutta kenon kohdalla tämä kierrettiin kutsumalla sitä ravihevos-kenoksi. Tämä nimenvaihdos onnistui hämäämään viranomaisia, vaikka pelillä itse ei ollut kuitenkaan mitään tekemistä tuolloin ravien kanssa.

Keno rantautuu Suomeen

Kenon historia Suomessa alkoi RAY:n tuotua korttikeno peliautomaatteihin. Peli oli tavallinen keno, mutta numeroiden sijaan pelaaja valitsi korttipakasta haluamansa kortit. Veikkaus otti vuonna 2002 kenon omaan valikoimaansa ja aloitti televisioidut arpomiset ja tämä keno onkin nyt noussut heti loton jälkeen toiseksi suosituimmaksi peliksi. Nykyään kenoa pelataankin lähes miljoonalla eurolla joka päivä.

Be Sociable, Share!

Comments are closed.