| Mobile | RSS

Kenon kertoimet hämmästyttävät

Keno on sinäänsä erikoinen peli, että sen mekaniikka onnistuu vieläkin kummaksuttamaan ihmisiä. Vaikka pelin säännöt tunnetaankin, ei kaikille ole sen panostus ja kertoimet aina niin selviä. Tämän tekstin lukemalla kenon kertoimet voivat selvitä kuitenkin hieman paremmin. Kenon kertoimet ovat lopulta kuitenkin yksinkertainen asia, vaikka matematiikka niiden takana ei olisikaan.

Paljonko peliin ja montako numeroa

Kenossa, kuten kaikissa muissakin uhkapeleissä voittojen suuruus on suhteellinen pelattuun rahaan. Kenossa pelaajan tulee valita kaksi asiaa, ennen kuin hän pääsee valitsemaan numeroita. Ensimmäinen asia on panos, eli kuinka paljon jokaisella kierroksella pelataan rahaa. Tämän vaikutus on suoraan voitoissa ja toimii käytännössä vain kertoimena voittosummille. Toinen valinta on taso, joka määrää vain sen kuinka monta numeroa valitaan. Tällä ei ole mitään muuta merkitystä ja monessa pelissä tätä ei tehdä erillisenä valintana, vaan se määrytyy sen mukaan mitä pelaaja kentältä valitsee.

Enempi ei aina parempi

Kenon kertoimet voittojen suhteen ovat lähes aina kiinteät, jolloin panoksen valinta ei suoraan vaikuta optimaaliseen strategiaan. Peli voi kuitenkin palauttaa eri summan eri tasoilla, joten aina maksimimäärän numeroita valitseminen ei ole kaikista paras vaihtoehto pitkällä aikavälillä, vaikka vain silloin pääsee käsiksi suurimpiin voittoihin. Laskukaava, jolla kenon palautusprosentti lasketaan on monimutkainen, mutta valmiiksi tehtyjä kaavastoja on netti pullollaan. Kenon kertoimet voi laskea näin etukäteen ja hakea sitä kautta optimaalinen strategia peliin.

Be Sociable, Share!

Comments are closed.